Tabellene skal altså se like ut uavhengig om du skal reise med T-bane, trikk, buss eller båt, og uansett om linjen har 150 stoppesteder med fire avganger i døgnet, eller fire stoppesteder med 150 avganger i døgnet.
Fast format
Informasjonsbehovet per linje varierer altså enormt, samtidig som at alle linjer må presenteres i fast format 40 x 20cm for at planleggingen av informasjonsbærere skal være effektiv og forutsigbar, og for at det faktisk skal bli plass til å vise alle tider for alle linjer på hvert stoppested.
I tillegg skal tekst og piktogrammer tilfredstille kravene til universell utforming, og tabellene skal være gjennomgående tospråklige.
2010 – 2013
Brukerundersøkelser. De grunnleggende prinsippene for de nye tidtabellene ble utviklet etter omfattende brukerundersøkelser sommeren 2010.
Designprogram. I 2012 startet Grid designarbeidet. Malverket skulle altså være med på å forsterke samspillet mellom driftsartene, være enkle å forstå og fungere på et gitt fysisk format, samtidig som eksisterende grunndata skulle benyttes. Og estetikken skulle selvfølgelig på plass, både pedagogisk og merkevaremessig.
5000 forskjellige. Med mer enn 5000 stoppesteder som alle har sin unike tidtabell var fordelene med omlegging til digital redigering og produksjon åpenbare.
Teknologisk plattform. Men i 2013, på det tidspunktet man mente å være klar for implementering, fantes ingen teknologisk plattform som kunne utføre oppgaven og det ble satt sammen en prosjektgruppe bestående av Ruter, Grid, og Civitas med deres tekniske partner, Giro i Canada.
Ikke uten smerte
Digital transformasjon. Omlegging av komplekse systemer tilpasset fremtidens teknologi og brukerbehov, fører til en rekke teknologiske implikasjoner. Men den digitale transformasjonen innebærer også betydelig kulturell og organisatorisk endring og tilpasning for Ruter som virksomhet.
Kravet til presisjon, effektivitet og reduserte kostnader er akselererende og mange arbeidsoppgaver faller bort, mens nye kommer til. Ingen organisasjoner slipper unna smerte.
Hva er du mest stolt av?
Christian Nordström begynte i Ruter som informasjonsdesigner i 2013, og etter et og et halt år, i oktober 2014 tok han jobben som design manager med blant annet ansvar for implementering av prosjekt Tidtabeller. I januar i år var alle tabellene på plass.