– Hva med en alternativ byutvikling?

Del - 10. august 2017
Oivind_Breen_Grid-1920x1079

– Det er på tide at noen banner i kjerka. En hissig byutvikling der utbyggerne tar imot byens desperate utviklingsbehov med åpne armer, er vi dårlig tjent med.

Øivind Breen er opptatt av hvordan fremtidens byer skal designes og utvikles. Han mener at det finnes andre tilnærminger enn de som nå preger debatten og utviklingen.

På Eiendomsutviklingsdagene 2017 på Farris Bad, Larvik 24.-25. august setter han fokus på alternative perspektiver på hvordan byer kan utvikles.

Hva slags liv vil vi ha?

– Vi er vitne til en byutvikling i Oslo der økonomiske interesser dytter arkitekter og andre flinke fagfolk foran seg. Resultatet blir ofte en rar, grønn, høy og kompakt greie der noen til og med tillegger utbyggere edle motiver, men målene er ærlige og lovlige, det handler om å tjene penger.

Å legge rammer er politikernes ansvar, men også fagfolk, arkitekter og byråkrater må ta ansvar, for hva slags liv er det vi skaper? Kanskje vi bør ta inn over oss Ikea-Kamprads mantra Make room for life, sier Øivind Breen.

Savner alternative svar

Breen savner en designstrategisk tilnærming som gir noen andre svar enn de svarene som politikere og utbyggere kaster seg rundt halsen på for tiden. Han etterlyser en tilnærming som tar hensyn til at mennesket er noe mer enn et singelindivid som skal ha kortest mulig vei til jobben og produsere mest mulig.

Han er opptatt av identitetsperspektivet, i hvilken grad uviklingen tar hensyn til byens identitet, brukernes følelser, mangfold og varierte behov. Og at du er noe mer enn bare et kommersielt individ.

Noen må banne i kjerka for å få debatten på et konstruktivt spor, og Breen har ikke tenkt å la den sjansen gå fra seg på Farris Bad på Eiendomsutviklingsdagene 24.-25. august.

Fullt program og påmelding finner du her