AR underholder, engasjerer – og bygger merkevarer

Stian Habbestad - 07. august 2020
AR_Topp

AR oversettes gjerne med «forbedret virkelighet». Denne virkeligheten handler nå om kundeopplevelse og branding.

Du har garantert hørt begreper forkortet som AR og VR. Dette er begreper som brukes stadig oftere for å beskrive tekniske løsninger som brukes i kommunikasjon og påvirkning.

Håpet for oss som jobber med branding er at denne teknologien skal hjelpe oss med å knytte tettere bånd mellom merkevare og forbruker. I denne artikkelen ser vi nærmere på teknologien, og hvilket potensiale den har for oss, våre kunder og forbrukere.

Hva er AR?

Augmented Reality (AR) er en teknologi du sannsynlig har sett, og kanskje til og med prøvd helt uten å tenke over at det er AR. Har du for eksempel brukt et kamerafilter som gir deg solbriller, hatt, røde kinn eller lignende i Snapchat, Facebook eller Instagram, har du prøvd AR!

AR oversettes gjerne med «forbedret eller utvidet virkelighet» på norsk. En annen måte å si det på er at det tilføres noe digitalt inn i vår virkelige verden. På denne måten møtes vår fysiske verden og den du vanligvis bare finner på telefonen eller Macen på en mye mer sømløs måte enn det som var mulig tidligere.

SoMe_AR_Stian_Habbestad-960x540
Meg selv på Snapchat, Instagram og Facebook Messenger

Sommeren 2016 – da alle skulle fange Pokémon

De fleste har fått med seg Pokémon (fork. for “Pocket Monsters») Go. Dette er et perfekt eksempel på et innovativt AR-spill!

Kort fortalt benytter Pokémon Go seg av AR på to måter: Pokémonene og pokéstops er på faktiske geografiske lokasjoner, slik at du må bevege deg fysisk for å finne nye Pokémon. Du får også opp Pokemonén på kamera slik at du ser den i dine faktiske omgivelser.

Sommeren 2016 gikk alle med nesa ned i telefon. Dette er herlig dokumenter i videosnutten i Aftenpostens artikkel, Bli med på Pokémon-jakt i sommer-Oslo!

På visitnorway.com finner du Top 5 places to hunt Pokémon in Oslo. 

Internasjonalt tok det 19 dager for Pokémon Go å nå femti millioner brukere.

Kan noe som er så gøy også være nyttig?

Vi har konkludert med at AR kan være gøy og brukervennlig. Så over til om det kan være nyttig?

Når du har sett alle mulighetene AR tilbyr rundt ditt eget ansikt er det ikke lange veien til  sminkeprodukter, briller og lignende som kan dra veldig stor nytte av en fremvisning.

Det foregår også mye testing i forhold til hele kroppen og klesprøving, såkalt “virtual try on”. På denne måten får kundene dine oppleve klærne på en helt annen måte enn med et flatt bilde på internett.

Undersøkelser viser også at merkevarene vi interagerer med i større grad foretrekkes enn de som ikke inviterer oss inn, men kun fokuserer på seg selv og egne attributter.

slate_cosmetics_modiface_1

Omdekorer stua uten å bære ting inn og ut av boligen din

IKEA er en av mange bedrifter som gjør det mulig å se produktene hjemme før du kjøper de.

AR eksempel for mobil og nettbrett

Under ser du et konkret eksempel Grid har utarbeidet for Pretty Ugly. – Utviklingen av brandet, som vi har gjort for vår kunde Nbev, kan du lese om her.

På desktop (PC/MAC) vil du kunne rotere og zoome med musepeker på 3D-modellen av Pretty Ugly-boksen under.

På de fleste mobil og nettbrett får du muligheten til å se denne 3D-modellen i riktig størrelse i dine omgivelser, på ekte AR-vis! Det du gjør da er å trykke på AR-ikonet, nede til høyre for 3D-modellen, som ser slik ut:

Er du nysgjerrig på hva AR kan gjøre for din merkevare?

I Grid branding har vi kompetansen til å se potensialet AR kan ha for din merkevare og produkter, og hjelpe deg med å navigere i dette nærmest uendelige mulighetsrommet.

Ved å parre teknologi og kreativitet har vi en unik kompetanse vi gjerne forteller deg mer om dersom det er interessant. Grid heier på fremtiden, og mener at AR har en stor rolle i hvordan merkevarer oppleves i nær fremtid.

Toppbildet er lånt fra ikea.no