Grid henter strategisk rådgiver fra Anorak og ex kreativ leder fra McCann

Pressemelding - 12. august 2021
Fra venstre: Henning B. Gustavsen, Kristian Lyse, Thomas Grotle og Adam Billyeald. Foto: Harald Viberg

Grid branding fortsetter å bredde sine kreative leveranser med ansettelsen av Kristian Lyse som strategisk rådgiver og Adam Billyeald som Art Director.

Strategisk rådgiver

Kristian Lyse har 20 års erfaring fra merkevarebygging. Først 10 år på kundesiden i Orkla, Arcus og Tine, før han de siste 10 årene har jobbet i reklamebyråer som SMFB, Try og Nord DDB. Han kommer sist fra stillingen som Client Director i Anorak.

«Vi har gått grundig til verks for å finne riktig person til denne stillingen. Kristian har en sjelden kombinasjon av god merkevareforståelse og kreativ teft. Han har bred erfaring både med reklame og design, og vil arbeide med kunder innen begge disse leveranseområdene. Vi er også glade for at Kristian har arbeidet mye med FMCG brands, som Grid har mange av på kundelisten» forteller Thomas Grotle, leder av Grids rådgiverteam på seks personer.

Kristian Lyse i Grid branding

«Jeg tror veldig på Grids tilnærming for å skape merkevarer som lykkes. Grundig arbeid med innsikt og strategi gjør det enklere å skape tydelige merkekonsepter som kan tas ut på tvers av design, reklame og brukeropplevelser» sier Kristian Lyse.

Art Director

Adam Billyeald har lang fartstid som Art Director og design lead. I McCann var han over en periode på seks år både AD og kreativ leder. Adam var også helt sentral i etableringen av magasinet D2 og dets prisvinnende og banebrytende redaksjonelle design og innhold, fra oppstarten i 2007 og frem til 2013. Adam forlater nå stillingen som kreativ leder i det Schibsted eide byrået Manus til fordel for Grid branding.

Adam Billyeard

«Å utvikle merkevarer som er godt rustet for å møte fremtidens kommunikasjonsutfordringer krever et tettere samspill på tvers av alle visuelle fagdisipliner. Som Art Director og visuell kommunikatør har jeg lenge vært en fakkelbærer for å styrke dette samspillet. Grid er et byrå som har lang erfaring med flerfaglige team, og jeg gleder meg til å løse merkevareutfordringer på tvers av de tradisjonelle leveranseområdene” sier Adam Billyeald.

Dette er ikke siste rekruttering fra reklame- eller mediebransjen, skal vi tro byråleder Henning Gustavsen. «Vi kommer til å fortsette å rekruttere annerledes enn de tradisjonelle designbyråene. Vi er ikke så opptatt av merkelapper, men at vi i sum besitter den kritiske kompetansen som skal til for å hjelpe kundene våre i å lykkes»

  • Grid branding AS er et norsk partnereid merkevare- og designbyrå, etablert i 1982.
  • Omsetning 2020: 33 millioner
  • Antall ansatte: 26
  • Jobber med kunder som: Q-Meieriene, Kavli, Ringnes, Orkla, Synnøve Finden, Reitan Convenience, Coop, Ekornes, Norgesmøllene, Glava, Ruter og Bane NOR