En god gammel nabo, Arnesen, som var født og oppvokst på Torshov yndet å fortelle at som barn stod de på ski fra Nordpolen til Grønland.
– Torshov har navnet sitt etter Torshov gård som igjen hadde navnet sitt etter det norrøne gudenavnet Þórr (Tor) og hov («hedensk gudshus» eller «høgd»)
Opsloe
Oslo: Første leddet har etter alt å dømme sammenheng med det norrøne áss i betydningen høydedrag, eller i betydningen gud. Tolkningene er dermed «åssletta» (sletta under åsen) eller «gudesletta» (gudenes slette).
Ifølge Frode Korslund (Cand. Philol. i nordisk språk) er «Ósló» en yngre form av «Ásló». Vokalene ó og á ble i middelalderen uttalt nokså likt, og overgangen fra Ásló til Ósló har ifølge Korslund skjedd ved vokalassimilasjon. På 1700- og 1800-tallet var den vanlige skrivemåten på gamlebyen Opslo eller Opsloe.
Opsloe-Bugten
Historien om Bæjarvik og Opsloe-Bugten er en historie om Oslo. Og navnet Oslobukta ble vår varme anbefaling. Det var i dette området at Oslo opprinnelig ble grunnlagt.
Frem til middelalderen var dette også byens sentrum — strategisk plassert langs vannkanten som et knutepunkt for transport og handel.