Morgenlevering forsterker merkevareopplevelsen

Pressemelding - 10. mars 2023
Folk fra Morgenlevering og Grid som jobber med merkevaren

Sammen med Grid branding har Morgenlevering justert strategien for merkevaren, og kommer nå med ny visuell identitet, ny reklame og ny app.

Siden oppstarten i 2016 har Morgenlevering, eid av Schibsted og Amedia, hatt sterk vekst og omsatte i 2021 for 342 millioner kroner. Men veien for videre fremgang handler ikke om å bli bredere, men spissere.

- Forbrukerinnsikt viser oss at Morgenlevering har mest å hente på å knytte seg enda tettere til bursdager og andre anledninger der man ønsker å gjøre ekstra stas på andre eller seg selv. Hver dag har 15.000 nordmenn bursdag, så bare her har vi mange potensielle salg, forteller Alexander Hagen, Head of Ecommerce hos Morgenlevering.

Etter en pitch var det merkevarebyrået Grid branding som fikk oppdraget med å forvalte merkevaren videre. 

- Da vi arbeidet med posisjoneringen av Morgenlevering, ble det tidlig klart at vi er tjent med å bygge rollen som gledesspreder. Det har vært førende for hvordan vi har arbeidet både med design og reklame, sier Thomas Grotle, kundeansvarlig og rådgiver for Morgenlevering i Grid.

- Gjør dagen lysere! Filmen er produsert av WeMake. > Fullskjerm med lyd.

Morgenlevering har alltid hatt en sol som en del av logoen. Nå er solen fristilt, og er blitt en langt mer synlig merkemarkør i alle flater. Solen får følge av den nye pay-offen “Gjør dagen lysere”. Reklamen ønsker å få frem at Morgenlevering handler om mer enn bedre juice og ferskere brød. Gleden ved å glede er like viktig. Og terskelen for å gjøre det skal være lav. 

- Morgenlevering skal være den enkle veien til frokoster som skaper glede. Derfor jobber vi med alle deler av kundereisen. En ny og brukervennlig app er en del av dette arbeidet, påpeker Alexander Hagen. 

For Grid branding er Morgenlevering en drømmekunde som passer godt med byråets ønske om å bygge merkevarer både gjennom strategi og kreative uttak.

- I Grid branding brenner vi for å skape merkevarer som lykkes. Vårt utgangspunkt for å bidra til det er best når vi får anledning til å komme tett på en bredde av oppgaver slik vi gjør med Morgenlevering, avslutter Thomas Grotle.

Toppbildet: Teamet fra Morgenlevering (ML) og Grid. Fra venstre: Alexander Hagen (ML), Marianne Salomonsen, Kristian Lyse, Adam Billyeald, Camilla Tangen Lien, Caroline Bakke (ML), Ellisif Drageseth Refsnes (ML), Marit Østmoe, Thomas Grotle. Foto: Grid branding.