Havregryn inspirert av alle krefters mor

Å ta betydelige markedsandeler fra en etablert markedsleder krever et unikt produkt. Eller?

Urkraft_identitet_10
Pakningsdesign

Bakgrunn

Norgesmøllene har mange gode kornprodukter av høy kvalitet som selger godt. Men innen havregryn har det vært vanskelig å utfordre klassikeren Bjørn fra Axa.

Havregryn er et basisprodukt forbrukere setter pris på i sin opprinnelige form. Utgangspunktet for å ta store markedsandeler er derfor ikke å produsere et helt annet produkt.

Pakningsdesign
Navn og visuell identitet

Det er fornuftig å vektlegge følelser

De fleste valg vi gjør i butikken styres av ubevisste følelser. I arbeidet med å posisjonere en merkevare, kan vi derfor ikke bare tenke på produktfordeler. Vi må også  avgjøre hvordan vi ønsker å koble fordeler opp mot følelser og intuisjon.

Før vi gikk i gang med designet for en ny serie havregryn for Norgesmøllene, arbeidet vi derfor med aktuelle posisjoneringsretninger som ivaretar både havregryns funksjonelle egenskaper og fordeler,  og forbrukernes emosjonelle behov.

Vi utviklet  tre merkeplattformer, som leverte på tre ulike emosjonelle behov. Hver av de tre retningene ble presentert med tilhørende merkenavn og konseptskisser. 

Urkraft_identitet_11

Et usminket, rått designuttrykk

Den utemmete styrken i Urkraft-navnet speiles i identitetsdesignet. Pakningene har et nedstrippet hvitt bakteppe, en kraftfull «no-nonsense» typografi og en ærlig fremstilling av ingrediensene.

Pakningsdesign
Pakningsdesign

Sort-hvitt foto av mennesker som ser rett i kamera understreker ytterligere at dette er produkter for dem som både har kraft og vilje til å oppleve mer. 

Med sin råskap gir Urkraft et helt annet inntrykk enn den trygge, og kanskje noe trauste, klassikeren Bjørn havregryn.

Selv om produktinnholdet i pakningene fra de to merkene er mer eller mindre det samme, kan vi derfor likevel si: Same, same – but definitely different.

Og at det er det som skal til, bekrefter de gode salgstallene for Urkraft.

 

Oppdragsgiver: Norgesmøllene AS

Kategori: Produkter

Leveranse: Merkevarestrategi | navn | visuell identitet | pakningsdesign