En merkevares hamskifte

Fra italienske Santa Kristina til «erkenorsk» merkevare, inspirert av vikingenes tradisjoner og solide håndverk.

Navn og logo
Konsept
Design publikasjoner
Norsk kortreist spekeskinke
Navn og logo bag
Designprosess
Nettside

Bakgrunn

Santa Kristina er en serie langtidsmodnet spekemat fra Nortura og Gilde som har vært på markedet siden 2006. Produkter og merkevare er inspirert av italiensk spekemat-tradisjon, men produseres på Tynset i Hedmark og er altså «erkenorsk».

Med sitt tørre innlandsklima og friske fjelluft har Tynset et ideelt utgangspunkt for langtidsmodning av spekemat. Spekeskinkene modnes i 24 måneder, noe som gir en mør og fløyelsmyk skinke som smelter på tungen.

I Norge har vi stadig økende interesse for norske råvarer og kortreist mat av høyeste kvalitet. I dette ligger det mye kraft og markedspotensiale, som ikke forløses med merkenavnet Santa Kristina.

Innsikt og inspirasjon på Tynset

Innsikt og inspirasjon: Prosjektleder Espen Gulbrandsen i samtale med fabrikksjef Geir Inge Høistad hos Nortura på Tynset.

Oppgave og løsning

Med utgangspunkt i norsk råvare og en unik foredling blir spekeskinkene nå reposisjonert under det nye merkenavnet Tronfjell. Det er fra dette fjellet, selve Tronfjell, at fjelluften blåser nedover mot Tynset og skaper ideelle modningsforhold for spekeskinke.

Tronfjell: Navnet regnes for å være et sammentrekningsnavn, av norrønt þróndr, «gris, galte», som viser til fjellets runde form (SNL).

Den nye visuelle identiteten henter inspirasjon fra vikingenes mønstre og runeskrift. Kombinasjonen av svart og hvitt blandet med en kjølig blå farge gir et elegant og sobert uttrykk – passende for et premium produkt. Ornamentale elementer er med på å underbygge stolt historie og solid håndverkstradisjon.

 

Oppdragsgiver: Nortura proff

Kategori: Produkter

Leveranse: Merkevarestrategi | navn | visuell identitet