Friskt design for frisk smak og friske idéer

Da vi skulle fornye designet på Q-meierienes melk og matlagingsprodukter ønsket vi å underbygge både smaken og aktøren bak.

Visuell identitet

Oppgaven

Etter år med “best før, men ikke dårlig etter”, tok Q-meieriene ytterligere grep i kampen mot matsvinn: Forbedringer i verdikjeden gjør at smaken holder seg enda lenger. Ønsket var derfor et design som fortsatt viste produkt, men fremsto friskere.

Fargekoder og meierihvitt 

Tydelig variantkoding er viktig både for å gjøre det raskt å finne den varianten av melk eller matlagingsprodukt du er på jakt etter. Samtidig var vi opptatt av å få nok hvitt inn i designet for å gi opplevelsen av rene, friske meieriprodukter.

Q-Melk_pakningsdesign-3

Dynamiske former for en fremoverlent aktør 

For basis-meieriprodukter som melk, rømme og creme fraiche, betyr aktøren bak produktene mye for valg av merket.

Vi ønsket derfor at designet både skulle speile Q-meierienes posisjon og personlighet. Der Tine er den tradisjonelle aktøren med lengst fartstid, er Q-meieriene utfordreren med innovasjon i blikket.

Distinkte merkeelementer
Distinkt merkeelement

Vi valgte derfor å gi melk og matlagingsproduktene distinkte, dynamiske former som står i stil med Q-meierienes fremoverlente holdning.  Disse formene gir Q et særegent uttrykk på tvers av produktkategorier, og gjør merkevaren lett gjenkjennelig.

Visuell identitet

Historiefortelling som blir lagt merke til 

Melkekartongen er kommunikasjonsflaten der Q-meieriene potensielt når flest forbrukere. Men det fordrer at melkedrikkerne både får med seg at det kommer ny tekst på kartongen, og at nysgjerrigheten til å lese blir trigget.

Vi innførte derfor illustrasjoner som en sentral del av budskapsformidlingen. Det visuelle er ikke bare et blikkfang.

Illustrasjon meieriprodukter
Visuell identitet

Illustrasjonene utformes for å styrke forståelsen av innholdet, og for å lade teksten med de ønskede følelsene. Jon Arne Berg ble valgt som fast illustratør. Hans moderne, men folkelige strek kler godt Q-meieriene, som ønsker å være en aktør som spiller på lag med forbrukerne.

Visuell identitet Q

Distinkt uttrykk og tydelig personlighet

Sluttresultatet er blitt et design som gjør Q lett å velge gjennom godt fjernsignal på tvers av kategorier, samtidig som personlighet og historiefortelling kommer tydeligere frem.

Oppdragsgiver: Q-meieriene

Kategori: Produkter

Leveranse: Merkevarestrategi | pakningsdesign

Illustrasjoner: Jon Arne Berg, byHands.

Foto: H2W Studio