Håndverk, tradisjon og distinkte merkeelementer

Grid har utviklet annonser for Frydenlund som ivaretar over 150 år med håndverk og tradisjon. 

Annonsene hensyntar en voksende bredde i antall varianter, løfter frem merkevarens distinkte merkeelementer og står ut i mengden i en fagpresse hvor “annenhver side er en ølannonse”.

Bakgrunn 

Frydenlund er Norges raskest voksende ølmerke. Over de siste årene har Frydenlund gått fra å være fokusert på et fåtall av varianter på østlandsregionen, til å bli et merke med nasjonal distribusjon i dagligvare og uteliv - med 10 ulike øltyper i en rekke formater.

I markedet har Frydenlund en unik posisjon som brobyggeren mellom mainstream- og spesialøl. Kort fortalt kan vi si at Frydenlund er ølekspertens butikkøl og den klassiske pilsdrikkerens go-to merke når det skal utforskes nye ølstiler.

Frydenlunds vekst både i salg og antall varianter, har skapt behov for en annonsemal. Malverket har til hensikt å annonsere både fristende nyheter og klassikere. Det er viktig å skape umiddelbar gjenkjennelse med distinkte merkeelementer i kommunikasjonen som formidles, samtidig som de ulike øltypene blir presentert med sine unike fordeler.

Casebeskrivelsen fortsetter under visuellene.

Annonsemal
Distinkte merkeelementer

Oppgave

Lage Frydenlund-annonser som: 

  • Ivaretar og styrker merkevarens distinktive merkeelementer
  • Ivaretar merkevarens opplevde assosiasjoner knyttet til kvalitet, håndverk, tradisjon
  • Fornyer og revitaliserer merkets personlighet, uten å kompromisse med nevnte assosiasjoner
  • Har sterk standout i en kanal med svært mange rivaliserende ølbudskap
  • Er fleksible med tanke på ulike medieformater og lansering av fremtidige smaker/øltyper.

Strategi og gjennomføring

Merkevaren Frydenlund har tradisjonelt sett vært sterkest assosiert med den blå fatøl-varianten. I tillegg til grønn pilsner og brun bayer, har suksesslanseringer som Juicy IPA både gitt merkevaren mer fargerikhet og økt vitalitet.

Da vi utviklet annonsene tok vi utgangspunkt i fargene og løftet frem det kanskje aller mest unike merkevareelementet; hesten og kjerra. Hesten og kjerra kommuniserer i stor grad tradisjon og håndverk. Når vi kombinerer dette elementet med de sterke og energirike fargene, får vi en 163-åring som virkelig føles relevant i 2022.

Resultatet er et malverk som gjør det enkelt å lage nye reklameelementer, uansett hvilket format eller hvilken øltype det er snakk om. Annonsene er enkle å kombinere og har en sterk visuell fremtoning, som gjør at de blir lagt merke til. 

Oppdragsgiver: Ringnes AS

Kategori: Produkter

Leveranse: Reklame | fagpresseannonser

Vil du vite mer om dette prosjektet? Ta kontakt med Kristian

Strategisk rådgiver

Kristian Lyse

Strategisk rådgiver

kristian.lyse@grid.no

+47 982 68 345