Ny differensiert og distinkt merkevare på Vinmonopolet

Grid har designet Komitéens akevitter for det nordiske merkevarehuset Anora.  Merkevaren Komitéens er en hyllest til de initiativrike blant oss. 

Visuell identitet og pakningsdesign

Innsikt og strategi

I en produktkategori preget av historie og håndverk, tradisjon og tyngde, var det rom for å etablere en ny merkevare med mer glede, lekenhet og glimt i øyet. For er det ikke nettopp det som er målet - når vi samles i sosiale lag? 

Komitéens akevitter er en serie akevitter som tar utgangspunkt i ulike sosiale settinger som de fleste kan kjenne seg igjen i, enten det er en gjenforening, et kalas eller en langhelg på hytta.

Serien er også en hyllest til de ildsjelene i vennegjengen som er litt flinkere enn oss andre til å ta initiativ til å samles, enten det er en uformell grillfest i hagen eller en mer pyntet nyttårfeiring - arrangementskomiteen, festkomiteen, sosialkomiteen. Kjært barn har mange navn.

Casebeskrivelsen fortsetter under visuellene.

Merkevareposisjonering
Illustrasjonsmaner som merkemarkør
Pakningsdesign og etiketter
Illustrasjoner som distinkt merkeelement
Produktvariantenes etiketter
Pakningsdesign
Illustrasjonsmaner som merkemarkør og distinkt merkeelement

Illustrasjonsstil som merkemarkør

Vi har vært så heldige å få med oss Lars Fiske (kjent bl.a. fra A-Magasinet) på illustrasjon, hvor han har utviklet et univers hvor vi møter fire karakterer i de ulike sosiale settingene; langhelg, gjenforening og kalas.

Resultatet er et umiddelbart gjenkjennelig og distinkt uttrykk som både forsterker positive forventninger og variantnavn. De bokstavelig talt fargerike karakterene inviterer oss inn i deres verden.

Oppdragsgiver: Anora Group Plc

Kategori: Produkter

Leveranse: Merkevarestrategi | merkenavn | visuell identitet | pakningsdesign

Illustrasjon: Lars Fiske

 

Vil du vite mer om dette prosjektet? Ta kontakt med Kristian

Strategisk rådgiver i Grid branding

Kristian Lyse

Strategisk rådgiver

kristian.lyse@grid.no

+47 982 68 345