En skikkelig god kiosk skal være både litt tivoli og dagens lille høydepunkt!

Mye av Mix er fortsatt det samme selv om alt er helt forskjellig.

Mix_logo
Mix_retail_8
Mix_marketing_7
Mix_visuell_identitet_6

Bakgrunn

Mix er en landsdekkende kjøpmannsdrevet kjede, bestående av mer enn 500 kiosker og gatekjøkken, og er en del av Norgesgruppen Servicehandel.

Kjeden valgte i 2014 ny strategi hvor fremtidens Mix ikke lenger skulle være assosiert med godteri, spill og filmutleie, men ta en tydelig posisjon innen mat, drikke og iskrem.

I forbindelse med nytt og utvidet sortiment, og reposisjonering av merket, var oppdatering av logo og visuelle elementer et viktig grep for å signalisere endringen.

Utvikling av nye butikkelementer var også nødvending for å legge til rette for effektiv drift for kjøpmennene, og enkel handel for kundene.

Dagen lille høydepunkt

Den opprinnelige logoens grunnide, med en og en bokstav i fast form, er beholdt. Men de viktigste kommunikasjonsflatene; fasadeskilting, menytavler, innvendig kommunikasjon, prismerking osv, krevde både mer iøynefallende designgrep og forenklet oppbygning.

Mix_visuell_identitet_3

Løsningen ble en visuell identitet som er utviklet for å fungere i butikk med virkemidler som føyer seg godt inn i servicehandelens visuelle språk; frisk og smakfull fotomanér, få, klare og rene farger, tydelig typografi og enkel priskommunikasjon.

En skikkelig god kiosk skal være både litt tivoli og dagens lille høydepunkt!

Mix_visuell-identitet_5

Resultater

Konseptendringen gir positive resultater. Mix-kjeden oppnådde en volumvekst på 3% i 2015 og svært mye positivt engasjement hos kjøpmenn og kunder, noe kjedesjef Svein Erik Alstad-Evjen er svært fornøyd med.

Mat, drikke og iskrem er i dag bærebjelken i Mix kioskenes omsetning. Og den er økende.

Mix_web_9
Mix marketing; slagordet har en sentral plass i all kommunikasjon og er kjedens merkeløfte