Si hei til nye Narvesen!

Narvesen med sin over 100 år gamle historie har alltid tilpasset seg kundenes behov - fra magasiner og aviser, til lotteri og snacks. 

Convenience-sektoren er nå i en større endring, og Narvesen så behovet for bistand fra Grid branding til å utvikle ny strategi og etablere nye visuelle grep og merkeelementer som svarer på endringen.

Visuell identitet
Retail og kommunikasjon
Visuell identitet
Mat for folk på farten
Designprogram typografi
Mat for folk på farten
Merkeelementer illustrasjon
Pakningsdesign
Merkeelement illustrasjon
Mat for folk på farten
Annonser
Utendørsreklame
Vi er her for deg

Økt fokus på mat og drikke

Kampen om kundene i norsk convenience har aldri vært tøffere. Sammenlignet med andre skandinaviske land har Norge en kiosk-tetthet helt i toppen. 

Narvesen har alltid fulgt med på hva vi nordmenn ønsker i hverdagen og denne tilpasningsdyktigheten har gjort Narvesen både relevant og attraktiv til enhver tid. 

For å møte endrede kundebehov har Narvesen i samarbeid med Grid skapt en ny strategi der mat og drikke har fokus i mye større grad enn tidligere.

Vi er her for deg

Revitalisering av Narvesens visuelle identitet

Strategiprosessen resulterte i en revitalisering av merkevaren som la grunnlag for flere endringer - fra skilting og butikk til kommunikasjon og visuell identitet.

Den nye visuelle identitet er trukket bort fra den tradisjonelle blåfargen og det fargerike regnbue-spekteret, og over i en dempet og forenklet fargepalett, slik at Narvesen i større grad skal oppleves som en matdestinasjon. 

Logosymbolet er trukket frem som avsender på tvers av kommunikasjonsflater - fra skilting på fasade til animert signatur på digitale flater. 

Bildestilen er oppdatert, der matkvalitet er i fokus og produktene er helten. Eksisterende typografi har blitt videreutviklet: Det er valgt et mer plassbesparende og fremoverlent snitt på hovedfonten. I kontrast til denne er det valgt en mykere støttefont som gir noen referanser til Narvesens historie.

Distinkt merkeelement

Ny illustrasjonsstil

Illustrasjonsstilen er et nytt merkeelement som er utviklet for å visualisere Narvesens tilstedeværelse for folk på farten i ulike situasjoner. I tillegg ivaretar illustrasjonene personligheten til Narvesen som den kjente og kjære kiosken vi har hatt et forhold til i snart 130 år. 

Illustrasjonene er implementert på all emballasje for produkter som er sentrale hos Narvesen, fra kaffekopp til iskopp, bakervareposer, pizzaesker og pølsepapir. 

Illustrasjonene benyttes på tvers av kanaler, og gir Narvesen rom for å snakke om mer enn mat og drikke. 

Et eksempel er illustrering av Narvesens bidrag til TV-aksjonen. Bøssebærerne ble fremhevet på kaffekoppen som sentrale bidragsytere, og vekket til live i en animasjon som ble brukt på digitale flater i butikk og SoMe for å støtte den gode saken.

Den justerte identiteten gjør at Narvesen nå kan møte behovsendringen i markedet, der matkvalitet står sentralt, og bidra til å endre oppfattelsen av hva Narvesen er og hva de leverer.

Oppdragsgiver: Reitan Convenience

Kategori: Tjenester | retail

Leveranse: Visuell identitet | retailkonsept | reklame

Andre prosjekter: Retailkonsept | profilfilm | Gangbar

Vil du vite mer om dette prosjektet? Ta kontakt med Thomas

Strategisk rådgiver i Grid branding

Thomas Higgins

Strategisk rådgiver

+47 901 25 584

thomas.higgins@grid.no