Fra Lyntoto til Stalltips

Lyntoto er spillet hvor Norsk Rikstoto velger ut hestene for deg. 

Selv om Lyntoto har vært på markedet i mange år, tenker et flertall av nordmenn at du må ha peiling på hest for å vinne på hest. 

Rikstoto kom derfor med oppgaven: Hvordan rebrande Lyntoto slik at spillet blir forståelig og attraktivt for alle som ikke spiller på hest?

Stalltips er et nytt merke fra Norsk Rikstoto

Et navn som styrker kundeløftet

Norsk Rikstoto sine analyser viste at navnet Lyntoto var et hinder for spillet. Navnet bidro ikke til å skape riktig forståelse. Er det en kupong som går raskere å fylle ut? spurte mange.

Et godt navn peker på produktets løfte og tilleggsverdi. Nye «Lyntoto» skal gi alle muligheten til å vinne på hest og delta i spenningen. Etter en grundig navneprosess, og testing mot målgrupper, var konklusjonen klar: «Stalltips» er navnet som umiddelbart gir assosiasjoner til trav, eksperthjelp og vinnersjanser.

Identitetsdesign og utvikling av navnetrekk
Identitetsdesign fargepalett
Identitetsdesign web og UX
Utendørsreklame
Taktisk reklame: 60 millioner i potten

En merkemaskot som gir merkevaren liv

Stalltips sin visuelle identitet skal begeistre og bidra til at kundene får lyst til å spille. Stalltips har fått sin egen maskot, en hest med personlighet og menneskelige egenskaper. 

Merkemaskoten uttrykker og vekker spillglede. Og han vil aktivt kommunisere med kundene for å gjøre hestespill mindre fremmed, og enklere å forstå. 

Merkevarebygging

Brukt riktig, er en merkemaskot den mest effektive merkemarkøren i forhold til identifisering i reklame og merkevarebygging. 

En distinkt visuell identitet som sikrer gjenkjennelse

Stalltips skal være lett gjenkjennelig, og gi en helhetlig opplevelse på tvers av kommunikasjonsflater og kontaktpunkter. 

Merkevaren har i tillegg til maskot fått et moderne og distinkt identitetssystem: To visuelle strukturer, buen og sirkelen, som henter sin visuelle link fra løpsbanen og hjulet på sulkyen. 

Rikstoto_Stalltips_identitet-10

Buen i navnetrekket har bevegelse oppover i en positiv retning, noe som understreker fart, og det å ta deg til topps. Vinklene symboliserer farten, kraften og energien på travbanen og gir en følelse av det å føre noe fremover. De skrå detaljene er linket til Rikstotos logo. 

Den spreke fargepaletten består av hovedfargene Lykkelilla og Indigoiver, som bidrar med varme og (spill)glede. Lilla er også en kjønnsnøytral farge med fin balanse mellom maskulint/feminint.  I tillegg har vi støttefargene Silkesvart, Blisshvit, Gromgul og Briljantblå. 

Grid har arbeidet bredt med rebrandingen av Lyntoto – fra navneutvikling til forenkling av kundereisen på rikstoto.no. Flere leveranser vil bli publisert som egne case. 

Oppdragsgiver: Norsk Rikstoto

Kategori: Tjenester 

Leveranse: Merkevarestrategi | navn | visuell identitet | brukeropplevelse

Illustratør: Kai Klimiont

Priser: To sølv i ANFO Effekt 2021 | Andre medvirkende: Anorak, Starcom

Vil du vite mer om dette prosjektet? Ta kontakt med Thomas